Matkurs med Vidar Bergum Historie, krydder og magi

Smakfulle Istanbul med Vidar Bergum

Turkish delight, små tyrkiske sukkerterninger

Istanbul er byen med de mange navn og med de mange smaker. Vi skal dykke ned i byen og dens smaker med kjentmann og matskribent Vidar Bergum. Han bor i byen, kan sine råvarer og krydder til fingerspissene og skal overføre litt av den kunnskapen og matmagien han besitter. Kombinasjonen av læring, mestring, lokal mat og byens små og store severdigheter blir optimalt. Vidar har håndplukket restaurantene vi spiser på så ingenting er overlatt til tilfeldighetene på denne turen.

Byen selv er levende, moderne og intens. Både ung og gammel. Historien er evig tilstede. Grekerne, romerne og venetianerne kom- før Det osmanske rike nærmest hadde verdensherredømme herfra. Selve porten til Orienten med en spennende duft av en fremmed verden. Dette er byen som forener to verdener der den ligger i knutepunktet mellom Europa og Asia. Severdighetene slåss om oppmerksomheten, Hagia Sofia og Den blå moské er begge utsøkte arkitektoniske mesterverk. Vår engasjerte og kunnskapsrike lokalguide, Serhat, vet alt om byen sin!

Matkurs og kryddermarkeder med Vidar Bergum

Lær om det tyrkiske kjøkken av en proff

Lokalguide Serhat snakker svensk og kjenner Istanbul svært godt

Avreiser

  • 21.05.2025
    6 dager
    Ledige plasser
    Fra kr 27.790,-

    Fra: Oslo Lufthavn

    Med: Serhat Paktas, Vidar Bergum

Høydepunkter

Kokk og kjentmann på turen

Vidar Bergum

Matskribent og forfatter Vidar Bergum

Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul siden 2015 og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Vidar om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.

Vidar har også gitt ut den kritikerroste og bestselgende kokeboken Hummus & granateple og har en trofast og engasjert følgerskare på blogg, nyhetsbrev og sosiale medier. Kokebok nummer to, Aubergine & tahini, kom i februar 2020. Nydelig! kom ut i 2022.

Vidar skriver jevnlig om mat fra Midtøsten for Dagens Næringsliv (Smak) og omtales ofte i media (bl.a. NRK, VG/Godt, Dagbladet og Dagens Næringsliv). Vi i Carpe Diem gleder oss utrolig mye til dette spennende og lokale samarbeidet i hjembyen hans!

Program

5 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Last ned program (pdf)

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Istanbul t/r med Turkish Airlines
  • 5 netter på hotell. Frokost inkludert hver dag
  • Måltider i henhold til program
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
  • All transport i følge programmet
  • Lokale guider
  • Lokal, svensktalende reiseleder fra Carpe Diem som møter ved ankomst Istanbul - er ikke med på flyreisen

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips
  • (Pt trenger ikke norske statsborgere e-visa til Tyrkia lenger)

NB! Carpe Diem trenger din passkopi tilsendt i god tid før avreisen. Sendes til post@carpe-diem.no